Partners

Kleurjekist heeft als missie families en in het bijzonder kinderen te ondersteunen bij afscheid. Door gezamenlijk een kleurrijke herinnering te creëren draagt dit bij aan het verwerken van het verlies.

Kleurjekist wordt ontwikkeld in samenwerking met een netwerk van gedreven ontwerpers en betrokken en betrouwbare partners. Inmiddels ondersteunen honderden uitvaartbegeleiders, -ondernemers en uitvaartgerelateerde professionals de missie van Kleurjekist.

Samenwerken?

We werken met veel plezier en aandacht met je samen. Ben je (uitvaart)ondernemer en wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op of bel ons op 010-2367332.

Over Studio Kars + Boom

Logo Studio Kars en Boom - partner KleurjekistStudio Kars + Boom wil met zijn kleurrijke ontwerpen ontsnappen uit de werkelijkheid. Ze creëren nieuwe werelden waarin ze het liefste iedere dag wakker zouden willen worden. Ze willen je laten lachen, stilstaan, kijken, verwonderen en ontdekken. In hun ontwerpen zoeken ze naar de geometrie in landschappen, vormen en patronen in steden, waarmee ze een nieuw lijnenspel creëren.

“Wat ontzettend fijn dat we onderdeel mogen zijn van dit bijzondere project. Dat we een illustratie hebben kunnen visualiseren die dit onderdeel van het leven zichtbaar maakt.” Cynthia Boom – Studio Kars + Boom

Over Maartje van den Noort

Maartje van den Noort is de tweede illustrator en beeldend kunstenaar waarmee Kleurjekist het genoegen heeft samen te werken. De stijl van Maartje kenmerkt zich door fijne, zachte lijnen en vormen en is veelal geïnspireerd op de wereld van bloemen.

“Florien nam met al haar enthousiasme contact met me op om een deksel voor Kleurjekist te ontwerpen. Ik ben blij dat ze dat deed want ik vind het waardevol dat ik zo wat bloemigs mag toevoegen aan het afscheid van een mens. Met al zijn of haar levenskracht nog even verbeeld op de deksel van de kist.” Maartje van den Noort

Over Lobke van Aar

In het werk van Lobke van Aar is vaak een verstilling te zien. Het is een speelse mix van illustratie, letters en kleur. Lobke heeft een fascinatie voor vervlogen tijden en zoekt altijd naar het menselijke in haar onderwerpen. In het dagelijks leven zijn het de kleine dingen die eruit springen en haar inspireren.

“Wat een bijzondere vraag van Florien kwam zo op mijn pad. Het Kleurjekist concept wat een ritueel rondom afscheid nemen creëert is precies iets wat ik in mijn verleden gemist heb. Ik hoop dat mijn tekening troost kan bieden en zo kan bijdragen aan een waardig afscheid.” Lobke van Aar

Over Thijs Kelder

Logo Studio RuweDataStudio Ruwedata is de ontwerpstudio van de Rotterdamse kunstenaar Thijs Kelder. Ooit begonnen in grafisch ontwerp en illustratie, richten de artistieke activiteiten van Thijs zich op toegepaste driedimensionale kunstinstallaties. Zijn stijl wordt gekenmerkt door een duidelijke signatuur en verwijzingen naar pop-art en iconografie. De rafelranden van het leven lopen als een rode draad door het werk en worden met een gezonde, soms donkere humor naar de kijker gebracht.

“Met mijn vrije werk vertel ik vanuit mijn eigen perspectief een verhaal. De rode draad hierin zijn vaak de grenzen van het leven (sterfelijkheid). Heel bijzonder dat Florien mij vroeg om dit nog abstracter te illustreren voor het Kleurjekist concept.” Thijs Kelder

Over Sammy Bartens

Als freelance grafisch ontwerper en illustrator heeft Sammy (Samay June) een passie voor het creëren van visueel verbluffende en effectieve merkidentiteiten. De herkenbaarheid en consistentie van een merk zijn net zo belangrijk als de strategie ervan. Daarom is zij geobsedeerd door elk detail. Voor Kleurjekist ontwierp Sammy het nieuwe logo in oktober 2023.

“Het creëren van een logo voor Kleurjekist was iets wat me dicht bij het hart ligt. Je dierbare een mooi afscheid geven en ondertussen samen een rouwproces ingaan is iets wat je altijd zal bijblijven. In het logo wilden we de nadruk leggen op het ritueel en de verbinding die Kleurjekist brengt. Ik ben erg trots op wat we samen hebben neergezet.” ~ Samay June

Over Eveline Schram

Eveline Schram & Kleurjekist 80x80

Het werk van Eveline bestaat uit grafische vormen en felle kleuren. Ze richt zich op maatschappelijke vraagstukken als feminisme en onze relatie tot (onze ware) natuur.

Ze maakt zowel digitale illustraties als acrylschilderijen en muurschilderingen.

Voor Kleurjekist ontwierp Eveline het uitvaartkistje voor baby’s: De Levensboom.

“De boom groeit richting de hemel, langs de zon, de maan en de sterren. Vergezeld door vogeltjes, die ook symbool staan voor engeltjes.” ~ Eveline Schram

Trees for All x Kleurjekist

Trees for All logo x KleurjekistBomen zijn hét middel tegen klimaatverandering. Trees for All plant bomen in Nederland en het buitenland en compenseert CO2-uitstoot. “Onze missie is om wereldwijd nieuw bos te planten en bestaande bossen te herstellen. Dit doen wij altijd via duurzame bosprojecten. Zo dragen we bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden van lokale bevolking.”

Kleurjekist is officieel partner van Trees for All en staat jaarlijks garant voor de aanplant van 100 bomen. Per geleverde kist komen hier nog eens 4 bomen bij. De cirkel is rond.

Over AkidiA

AkidiA, voortgekomen uit de meubelbranche, heeft een brede ervaring opgebouwd met de bewerking van massief hout. Alle kisten worden gemaakt van het beste hout dat afkomstig is van speciaal geselecteerde bomen.

“Het vernieuwende idee van Florien spreekt mij aan, ik vind het een mooie combinatie met de PUUR kist van AkidiA. Mooie strakke gefreesde illustraties in een massief houten deksel geeft een prachtig lijnenspel. Dit ingekleurd door de nabestaanden maakt het geheel af en draagt bij aan een zeer persoonlijk en onvergetelijk afscheid.” Tim van ’t Veer – eigenaar AkidiA

Over De Resolutie

Logo De Resolutie - partner KleurjekistHet ontstaan van De Resolutie liep vrijwel gelijk met de opkomst van DTP, medio jaren tachtig. Innovatie stond en staat hoog in het vaandel. Nieuwe ontwikkelingen worden op de voet gevolgd en, zodra beschikbaar en betrouwbaar, ingezet.

“Florien heeft mij zeer geïnspireerd met haar verhaal! En ik gun iedereen zo’n herinnering!” Jeffrey Vermaat – directeur De Resolutie Rijswijk