Partners en vrienden van Kleurjekist

Kleurjekist wordt ontwikkeld in samenwerking met vooraanstaande illustratoren en betrokken en betrouwbare partners.

Cynthia en Kevin, Studio Kars + Boom

Over Studio Kars + Boom

Logo Studio Kars en Boom - partner KleurjekistStudio Kars + Boom wil met zijn kleurrijke ontwerpen ontsnappen uit de werkelijkheid. Ze creëren nieuwe werelden waarin ze het liefste iedere dag wakker zouden willen worden. Ze willen je laten lachen, stilstaan, kijken, verwonderen en ontdekken. In hun ontwerpen zoeken ze naar de geometrie in landschappen, vormen en patronen in steden, waarmee ze een nieuw lijnenspel creëren.

“Wat ontzettend fijn dat we onderdeel mogen zijn van dit bijzondere project. Dat we een illustratie hebben kunnen visualiseren die dit onderdeel van het leven zichtbaar maakt.” Cynthia Boom – Studio Kars + Boom

Over Maartje van den Noort

Maartje van den Noort is de tweede illustrator en beeldend kunstenaar waarmee Kleurjekist het genoegen heeft samen te werken. De stijl van Maartje kenmerkt zich door fijne, zachte lijnen en vormen en is veelal geïnspireerd op de wereld van bloemen.

“Florien nam met al haar enthousiasme contact met me op om een deksel voor Kleurjekist te ontwerpen. Ik ben blij dat ze dat deed want ik vind het waardevol dat ik zo wat bloemigs mag toevoegen aan het afscheid van een mens. Met al zijn of haar levenskracht nog even verbeeld op de deksel van de kist.” Maartje van den Noort

Over AkidiA

Het bedrijf AkidiA, voortgekomen uit de meubelbranche, heeft een brede ervaring opgebouwd met de bewerking van massief hout. Alle kisten worden gemaakt van het beste hout dat afkomstig is van speciaal geselecteerde bomen.

“Het vernieuwende idee van Florien spreekt mij aan, ik vind het een mooie combinatie met de PUUR kist van AkidiA. Mooie strakke gefreesde illustraties in een massief houten deksel geeft een prachtig lijnenspel. Dit ingekleurd door de nabestaanden maakt het geheel af en draagt bij aan een zeer persoonlijk en onvergetelijk afscheid.” Tim van ‘t Veer – eigenaar AkidiA

Over De Resolutie

Logo De Resolutie - partner KleurjekistHet ontstaan van De Resolutie liep vrijwel gelijk met de opkomst van DTP, medio jaren tachtig. Innovatie stond en staat hoog in het vaandel. Nieuwe ontwikkelingen worden op de voet gevolgd en, zodra beschikbaar en betrouwbaar, ingezet.

“Florien heeft mij zeer geïnspireerd met haar verhaal! En ik gun iedereen zo’n herinnering!” Jeffrey Vermaat – directeur De Resolutie Rijswijk

Stichting Achter de Regenboog x Kleurjekist

Achter de Regenboog is een vrijwilligersorganisatie en biedt al meer dan 25 jaar hulp, advies en lotgenotencontact voor kinderen en jongeren bij wie iemand is overleden.

Kleurjekist doneert een deel van haar opbrengsten ten behoeve van de lotgenoten weekenden en ondersteunt waar mogelijk inhoudelijk.

Vrienden van Kleurjekist

Onderstaande vrienden en relaties hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Kleurjekist.