Veelgestelde vragen en antwoorden

Hieronder vind je een antwoord op mogelijke vragen. Staat jouw vraag en/of antwoord er niet tussen?
Neem dan contact met ons op.

 • Wat is Kleurjekist?

Kleurjekist levert een uitvaartkist en afscheidsritueel in één. De kist is gemaakt van ongelakt, massief populierenhout. De deksel van de kist is voorzien van een gefreesde illustratie naar keuze. De kist biedt families, (klein)kinderen, vrienden en collega’s een creatieve en speelse mogelijkheid om in gezamenlijkheid afscheid te nemen.

De lijnen van de illustratie – de kleurplaat – bieden houvast bij het schilderen en maken van het deksel een persoonlijk kunstwerk om nooit meer te vergeten.

 • Hoe werkt Kleurjekist?

Kleurjekist is een onafhankelijk merk en levert direct aan families en nabestaanden. Ook werken we uitstekend samen met uitvaartbegeleiders en -verzekeraars. Bekijk hier het stappenplan van Kleurjekist.

 • Werkt Kleurjekist samen met uitvaartbegeleiders? 

Kleurjekist werkt goed samen met alle uitvaartbegeleiders en -verzekeraars. De uitvaartkist kan via hen of rechtstreeks door de familie worden besteld.

 • Hoe persoonlijk is Kleurjekist? 

Zowel de kist als de illustratie en deksel zijn uniek, vanwege het massief houten karakter en het machine- en handwerk wat eraan te pas komt.

Families, (klein)kinderen of vrienden beschilderen de kist naar eigen smaak en invulling. Zo is het eindresultaat altijd persoonlijk.

 • Wat is de prijs van Kleurjekist?

Wij hebben als missie zoveel mogelijk families en nabestaanden te ondersteunen met een waardevol en verbindend afscheidsritueel. Met als doel voor (klein)kinderen én volwassenen bij te dragen aan de rouwverwerking. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We garanderen een passende oplossing voor elke situatie.

Verzekerden kunnen de eigen bijdrage gebruiken voor (een deel van) de aanschaf van een kist via Kleurjekist.

 • Hoe is de prijs opgebouwd?

Kleurjekist levert een uitvaartkist en waardevol afscheidsritueel in één. In de prijs is inbegrepen:

1. de massief populieren houten uitvaartkist, inclusief ongebleekte, katoenen bekleding.
2. het freeswerk van de illustratie; machine- en handwerk.
3. de verfmaterialen: verf, kwasten en mengbakjes
4. royalties voor de ontwerper en zijn/haar gekozen illustratie.
5. de aanplant van bomen per geleverde kist, in samenwerking met Trees for All.
6. de bezorging op maandag t/m zaterdag van ’s ochtends 8:00 tot ’s avonds 17:00 uur.

 • Is deze prijs vergelijkbaar met andere uitvaartkisten?

De prijs van Kleurjekist is vergelijkbaar met andere, bijzondere kisten.

 • Welke producten biedt Kleurjekist aan?

Het hoofdproduct van Kleurjekist is de uitvaartkist / afscheidskist. Omdat deze kist na het afscheid bij de overledene zal blijven, bieden we additionele producten aan die de herinnering thuis helpen koesteren.

 • Is Kleurjekist duurzaam?

De afscheidskist is gemaakt van Europees populierenhout. Populierenhout is een snelgroeiende houtsoort en daarmee zeer geschikt voor groei en bewerking. Door middel van de gekozen techniek van frezen, wordt het natuurlijke karakter behouden.

 • Is Kleurjekist geschikt voor natuurbegraven?

Vanwege het natuurlijke karakter en het freeswerk is de kist uitermate geschikt voor natuurbegraven. Er wordt – in dit geval – gebruik gemaakt van de touw handgrepen.

Tip! De acrylverf die wordt meegeleverd is geschikt voor cremeren en begraven. Stem met de uitvaartbegeleider / de begraafplaats af welke verf-krijtsoort wordt toegestaan op de natuurbegraafplaats.

 • Wat is de levertijd van Kleurjekist?

Alle uitvaartkisten staan op voorraad en worden vanuit Rotterdam door heel Nederland bezorgd, van maandag t/m zaterdag. Gestreefd wordt naar bezorging binnen een paar uur.

 • Kan de afscheidskist en/of de illustratie worden gepersonaliseerd?

Ja, dat kan zeker. Dit kost extra tijd – vaak een of twee werkdag(en) – en heeft invloed op de prijs. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Tip! Gebruik de kist zelf om te personaliseren met een naam en datum, een  gedicht of een laatste groet.

 • Hoeveel illustraties zijn er? 

Momenteel zijn er acht vaste ontwerpen. We kunnen bestaande ontwerpen aanpassen naar de wensen van nabestaanden. Neem hiervoor contact met ons op.

Het aanbod van illustraties is in ontwikkeling. In samenwerking met diverse ontwerpers breiden we de collectie uit. Volg ons via Instagram om op de hoogte te blijven.

 • Kan ik samenwerken met Kleurjekist?

Wij staan altijd open voor nieuwe ideeën. Neem contact op via info@kleurjekist.nl.

 • Is er begeleiding mogelijk bij het beschilderen van Kleurjekist?

Ja, zeker. In ons netwerk bevinden zich creatief therapeuten die het beschilderen van de kist kunnen begeleiden.

 • Kunnen we het proces en eindresultaat laten fotograferen?

Absoluut, we raden zeer aan om het proces te (laten) fotograferen. Het beeldmateriaal helpt naderhand bij het behouden van de waardevolle herinnering.

Kleurjekist werkt samen met verschillende foto- en videografen, die het proces van beschilderen, het eindresultaat en eventueel ook de afscheidsceremonie kunnen fotograferen of filmen.

 • Zit jouw vraag hier niet tussen? 

Stuur een mailtje naar info@kleurjekist.nl – we reageren binnen een dag – of bel 010-2367332.