FAQ – vragen en antwoorden

Hieronder vind je een antwoord op mogelijke vragen. Staat jouw vraag en/of antwoord er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

 • Wat is Kleurjekist?

Kleurjekist is een uitvaartkist / afscheidskist gemaakt van ongelakt, massief populierenhout. De deksel van de kist is voorzien van een gefreesde illustratie naar keuze. De kist biedt families met kinderen, vrienden en collega’s een creatieve en speelse mogelijkheid om afscheid en verdriet te verwerken.

 • Hoe werkt Kleurjekist?

Na het kiezen van de illustratie, wordt de uitvaartkist – in overleg met de uitvaartbegeleider – binnen maximaal 24 uur bezorgd. Gestreefd wordt naar bezorging binnen enkele uren. Bij de kist worden verfset en kwasten meegeleverd, zodat het beschilderen direct kan starten.

 • Werkt Kleurjekist samen met uitvaartbegeleiders? 

Kleurjekist werkt nauw samen met diverse uitvaartbegeleiders. De afscheidskist / uitvaartkist kan altijd via hen of rechtstreeks worden besteld.

 • Hoe persoonlijk is Kleurjekist? 

Zowel de kist als de illustratie en deksel zijn uniek, vanwege het massief houten karakter en het machine- en mensenwerk wat eraan te pas komt.

Net zoals elke kleurplaat uniek is, is ook deze kist uniek. Families en vrienden beschilderen de kist naar eigen smaak en invulling. Zo is het eindresultaat altijd persoonlijk.

 • Wat kost het?

De kosten van de afscheidskist / uitvaartkist zijn € 900. Dit is inclusief alle benodigde verfmaterialen en exclusief btw en bezorging.

 • Welke producten biedt Kleurjekist aan?

Het hoofdproduct van Kleurjekist is de uitvaartkist / afscheidskist. Omdat deze kist na het afscheid bij de overledene zal blijven, bieden we additionele producten aan die de herinnering thuis helpen koesteren.

 • Is Kleurjekist duurzaam?

De afscheidskist is gemaakt van Europees populierenhout. Populierenhout is een snelgroeiende houtsoort en daarmee zeer geschikt voor groei en bewerking. Door middel van de gekozen techniek van frezen, wordt het natuurlijke karakter behouden.

 • Is Kleurjekist geschikt voor natuurbegraven?

Ja, vanwege het natuurlijke karakter en het freeswerk is de kist uitermate geschikt voor natuurbegraven. Er wordt gebruik gemaakt van de touw handgrepen.

Tip! De acrylverf die wordt meegeleverd is geschikt voor cremeren en begraven. Stem met de uitvaartbegeleider / de begraafplaats af welke verf-krijtsoort wordt toegestaan.

 • Wat is de levertijd van Kleurjekist?

AkidiA heeft alle uitvaartkisten op voorraad liggen en bezorgt vanuit Rotterdam door heel Nederland.

Bezorging: 7 dagen per week, van ‘s ochtends 8:00 uur tot ‘s avonds 20:00 uur. Gestreefd wordt naar bezorging binnen een paar uur.

 • Kan de afscheidskist en/of de illustratie worden gepersonaliseerd?

Ja, dat kan. Dit kost extra tijd en heeft invloed op de prijs. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Tip! Gebruik de kist zelf om te personaliseren met een naam en datum, een  gedicht of een laatste groet.

 • Zijn er meer illustraties om uit te kiezen? 

Het aanbod van illustraties is in ontwikkeling. In samenwerking met diverse ontwerpers breiden we de collectie uit. Volg ons via Instagram om op de hoogte te blijven.

 • Kan ik samenwerken met Kleurjekist?

Wij staan altijd open voor nieuwe ideeën. Neem contact op via info@kleurjekist.nl.

 • Is er begeleiding mogelijk bij het beschilderen van Kleurjekist?

Ja, zeker. In ons netwerk bevinden zich een aantal creatief therapeuten die het beschilderen van de kist kunnen begeleiden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 • Kunnen we het proces en eindresultaat laten fotograferen?

Absoluut. Kleurjekist werkt samen met een aantal foto- en videografen, die het proces van beschilderen, het eindresultaat en eventueel ook de afscheidsceremonie kunnen fotograferen of filmen.