FAQ – vragen en antwoorden

Hieronder vind je een antwoord op mogelijke vragen. Staat jouw vraag en/of antwoord er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

 • Wat is Kleurjekist?

Kleurjekist biedt een additioneel afscheidsritueel in combinatie met een uitvaartkist / afscheidskist gemaakt van ongelakt, massief populierenhout. De deksel van de kist is voorzien van een gefreesde illustratie naar keuze. De kist biedt families, (klein)kinderen, vrienden en collega’s een creatieve en speelse mogelijkheid om in gezamenlijkheid afscheid te nemen.

 • Hoe werkt Kleurjekist?

Na het kiezen van de illustratie, wordt de uitvaartkist binnen maximaal 24 uur bezorgd. Gestreefd wordt naar bezorging binnen enkele uren. Met de kist worden acrylverf in de primaire kleuren aangevuld met zwart en wit, kwasten en mengbakjes mee geleverd, zodat het beschilderen direct kan starten.

 • Werkt Kleurjekist samen met uitvaartbegeleiders? 

Kleurjekist werkt nauw samen met diverse uitvaartbegeleiders. De afscheidskist / uitvaartkist kan altijd via hen of rechtstreeks worden besteld.

 • Hoe persoonlijk is Kleurjekist? 

Zowel de kist als de illustratie en deksel zijn uniek, vanwege het massief houten karakter en het machine- en handwerk wat eraan te pas komt.

Net zoals een kleurplaat, is ook deze kist uniek. Families en vrienden beschilderen de kist naar eigen smaak en invulling. Zo is het eindresultaat altijd persoonlijk.

 • Wat kost dit afscheidsritueel?

Dit afscheidsritueel kost €1.199, inclusief btw en bezorging door heel Nederland. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. We garanderen een passende oplossing voor elke situatie.

 • Hoe is de prijs opgebouwd?

De kist wordt geleverd met alle benodigde verfmaterialen, te weten acrylverf, kwasten en mengbakjes. Bovendien planten we per kist vier bomen, in samenwerking met Trees for All. Dit alles is inbegrepen in de prijs. Zo geven we de natuur terug wat we van haar hebben gevraagd.

 • Welke producten biedt Kleurjekist aan?

Het hoofdproduct van Kleurjekist is de uitvaartkist / afscheidskist. Omdat deze kist na het afscheid bij de overledene zal blijven, bieden we additionele producten aan die de herinnering thuis helpen koesteren.

 • Is Kleurjekist duurzaam?

De afscheidskist is gemaakt van Europees populierenhout. Populierenhout is een snelgroeiende houtsoort en daarmee zeer geschikt voor groei en bewerking. Door middel van de gekozen techniek van frezen, wordt het natuurlijke karakter behouden.

 • Is Kleurjekist geschikt voor natuurbegraven?

Ja, vanwege het natuurlijke karakter en het freeswerk is de kist uitermate geschikt voor natuurbegraven. Er wordt gebruik gemaakt van de touw handgrepen.

Tip! De acrylverf die wordt meegeleverd is geschikt voor cremeren en begraven. Stem met de uitvaartbegeleider / de begraafplaats af welke verf-krijtsoort wordt toegestaan op de natuurbegraafplaats.

 • Wat is de levertijd van Kleurjekist?

Alle uitvaartkisten staan op voorraad en worden vanuit Rotterdam door heel Nederland bezorgd, 7 dagen per week. Gestreefd wordt naar bezorging binnen een paar uur.

 • Kan de afscheidskist en/of de illustratie worden gepersonaliseerd?

Ja, dat kan. Dit kost extra tijd en heeft invloed op de prijs. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Tip! Gebruik de kist zelf om te personaliseren met een naam en datum, een  gedicht of een laatste groet.

 • Zijn er meer illustraties om uit te kiezen? 

Het aanbod van illustraties is in ontwikkeling. In samenwerking met diverse ontwerpers breiden we de collectie uit. Volg ons via Instagram om op de hoogte te blijven.

 • Kan ik samenwerken met Kleurjekist?

Wij staan altijd open voor nieuwe ideeën. Neem contact op via info@kleurjekist.nl.

 • Is er begeleiding mogelijk bij het beschilderen van Kleurjekist?

Ja, zeker. In ons netwerk bevinden zich een aantal creatief therapeuten die het beschilderen van de kist kunnen begeleiden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 • Kunnen we het proces en eindresultaat laten fotograferen?

Absoluut. Kleurjekist werkt samen met een aantal foto- en videografen, die het proces van beschilderen, het eindresultaat en eventueel ook de afscheidsceremonie kunnen fotograferen of filmen.