Hoe werkt Kleurjekist?

Kleurjekist werkt samen met alle uitvaartondernemers en -verzekeraars. Daarnaast bezorgen we ook direct bij families zonder tussenpersoon. Hieronder vind je een stappenplan van de werkwijze en meer informatie over de verschillende onderdelen. Neem contact met ons op als iets onduidelijk is of als je meer vragen hebt. We gaan graag met je in gesprek.

1. De mogelijkheden

Kleurjekist is een uitvaartkist met een geïllustreerde deksel naar keuze die kan worden beschilderd door nabestaanden of gezamenlijk in aanloop naar een overlijden. Van figuratief tot symbolisch en abstract; bekijk alle illustraties en maak een keuze.

2. Contact opnemen

Kleurjekist levert direct aan families en via alle uitvaartondernemers en -verzekeringen. Neem telefonisch contact met ons op (010 – 236 73 32) om de mogelijkheden te bespreken. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 8:00 en 20:00 uur.

3. Bespreken en bestellen

Telefonisch nemen we met elkaar de opties door en bespreken we jullie keuze. We vertellen meer over de kist en vragen naar de situatie. Als er kinderen bij zijn betrokken, dan versturen we met liefde en indien gewenst een aantal kleurplaten na.

4. Bezorging

Alle uitvaartkisten staan op voorraad in Rotterdam en worden van daaruit direct bezorgd door heel Nederland en België. Gestreefd wordt naar bezorging binnen enkele uren, dagelijks tussen 8:00 en 20:00 uur.

5. Inclusief verfspullen

Bij elke uitvaartkist van Kleurjekist wordt een tas met schilderspullen meegeleverd. Deze tas bevat acryl- of bio-afbreekbare verf in de primaire kleuren en zwart/wit, kwasten en mengbakjes. Deze zorg nemen we uit handen, zodat jullie op elk moment kunnen starten.

6. Tip! Maak foto’s

Samen de kist van een overleden dierbare beschilderen is een waardevol en verbindend ritueel. Vergeet niet om een aantal foto’s te maken, van zowel het proces / de activiteit als van het resultaat. Een fijne herinnering voor later. Op zoek naar een fotograaf? We helpen je graag.

7. Bomen ter nagedachtenis

In samenwerking met Trees for All planten we per geleverde uitvaartkist vier nieuwe bomen, ter nagedachtenis aan de overledene. Zo geven we de natuur terug wat we van haar hebben gevraagd.

8. Prijs en betaling

Alle uitvaartkisten (standaard model) zijn € 1.144,- inclusief btw en bezorging door Nederland. We zijn transparant over de opbouw van de prijs en vergelijkbare kisten. Meer informatie hierover vind je bij veelgestelde vragen. De factuur versturen we per mail direct aan de familie of aan de uitvaartbegeleider.

9. Herinnering aan de wand

Wil je een fysieke, blijvende herinnering aan Kleurjekist? Beschilder achteraf samen een illustratie op ecoplex of bestel een gepersonaliseerde poster van de gekozen illustratie. Bekijk alle mogelijkheden.